NEC'ers in actie voor Stichting ALS Nederland

René van den Heuvel
Normal 7b11333d1fa468d4b86c61e3e8e3a36d475ccc56
Qr
van totaal € 100 (805%)

Wij N.E.C. ,Sponsors, Supporters en alle betrokkenen kijken naar het voetbal en verwachten spelers alles geven in de wedstrijd.

Maar wat als de spieren uitvallen, je niet haast meer kan praten, en in het uiterste geval je ademhaling spieren stoppen.
Dan zie je nog weinig voetbal.

Boven genoemde is wat A.LS. spierziekte zowel met je kan doen .

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen.
Deze neuromusculaire (zenuw-/spier-) aandoening leidt tot het onvoldoende functioneren van de spieren.
Dit komt doordat de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg en het onderste deel van de hersenen – de zogenaamde hersenstam – afsterven. Hierdoor komen de signalen vanuit de hersenen niet meer aan bij de spieren.
De hersenen kunnen dan geen spierbewegingen meer op gang brengen.

Verloop

Bij ALS worden geleidelijk steeds meer spieren aangedaan, behalve de hartspier. ALS veroorzaakt meestal geen pijn. De zintuigen (gevoel, smaak, zicht, reuk en gehoor) en de werking van darmen en blaas blijven bijna altijd intact.
Bij ongeveer 30% van de ALS-patiënten is er sprake van lichte cognitieve problemen of gedragsveranderingen. Bij ongeveer 5% van de ALS-patiënten gaat de ALS samen met FTD (Fronto Temporale Dementie). Het uitvallen van de ademhalingsspieren is meestal de oorzaak van het overlijden van iemand met ALS.
Hoe snel dat gaat verschilt per persoon. Maar de gemiddelde levensverwachting van een ALS-patiënt is slechts drie tot vijf jaar

Daarom zijn onderzoeken noodzakelijk omdat men tegen deze ziekte nog niets heeft gevonden.

Steun jij de onderzoeken en wat noodzakelijk is tegen deze ziekte .
Doneer dan vrijwillig ,alle kleine en grote beetjes helpen !!!!!

Alvast bedankt Rene van den Heuvel

Deze actie is mogelijk gemaakt in samenwerking van Sjaak Jansen, Jan Peters, Arjan van Hout (SV N.E.C.)

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.